Honerudsetra i oktobersol

Det var et nydelig, mildt oktobervær på Krokskogen i dag, og spesielt soltrikt var det ved Honerudsetra, som ligger høyt til værs oppe på Krokskogens nordvestre kant, ca. 620 m.o.h. Herfra er det en drøy kilometer østover ned til Øyangens nordende. Det går blåmerket sti til Honerudsetra nede fra RV241 rett vest, og den stien fortsetter frem til Østerdamsetra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Okt 2008

Solskinnsutsikt fra Høgåsen

Av Erik Unneberg

På denne solrike oktoberdagen kunne man nyte utsikten nordvestover fra Høgåsen etter å ha syklet opp hit fra Sæterroa. Nedenfor skogen ligger Ringeriksbygdene med de snedekte fjelltoppene i bakgrunnen.

11 Okt 2008

Tolverbanen var synlig i dag!

Av Erik Unneberg |

På grunn av lav vannstand i Storflåtan kunne man nå se restene av Tolverbanen. Dette var en hestejernbane hvor tømmeret ble fraktet fra Damtjern til Vassendvika. Opprinnelig var det meningen at tolverhjulet i Vassendvika, som det kan sees fundamentet av i dag, skulle dra tømmeret denne veien, men på grunn av vannmangel kom dette aldri i skikkelig drift.

09 Okt 2007

Vakre Røstjern på Ringkollen

Av Lise Henriksen

Mellom Haugsbygd og Ringkollen ligger Røstjern, 506 moh. Bildet er tatt fra vestsiden mot Ringkolltoppen t.h. og Ringkollstua midt i bildet, med slalåmbakken i forgrunn. Den kjente skiløperen og badstue-entusiasten Trygve Brodahl, kalt "Skautrollet", holdt til og hadde sitt treningseldorado her ved Røstjern i mangfoldige år. En veldig artig tur er å følge Gamle Ringkollvei fra Ringkollen kapell nedover til bygda, og skiløypa opp igjen over Røstjern.