Et glimt av Søndre Heggelivann

Oppe fra Mørkreiåsen (574 moh.), der vi befinner oss på grensen mellom Hole og Ringerike kommuner, ser vi en liten del av Søndre Heggelivann. Men det viktigste man erfarte her oppe i dag, var at vinteren kan være like om hjørnet. Rett før bildet ble tatt kom det en snebyge som avløste regn og sludd. 1-2 plussgrader i luften og bjerketrærne snart helt frie for blader… Jo, vi nærmer oss!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Okt 2008

Lomma gjennom sesongriktige landskapsfarger

Av Erik Unneberg

Lomma går stri ved Bærums Verk nå. Men vakkert er det!

21 Sep 2008

Makeløs utsikt fra Lutvanns-utsikten

Av Lise Henriksen

Mellom Rundtjern og Lutvann, rett ved blåmerket løype på sørvestsiden av Lutvann, ser vi Lutvann fra den berømte "Utsikten". Vi er på toppen av stupene i et svært vilt Østmark-landskap, så vis aktsomhet. Lutvann er ellers kjent for ypperlig vannkvalitet, vannet er rent og klart som et fjellvann. Vi ser kanopadlere på et stille vannspeil denne søndagen, og Romsås i det fjerne.

21 Sep 2008

Vilt og vakkert ved Skøyenputten

Av Lise Henriksen

Vi er ikke langt fra bebyggelsen på Oppsal og Trasop, men landskapet i denne nordvestlige delen av Østmarka er mange steder vilt og stupbratt, spesielt om man går på tvers. Og det er vakkert og ganske uberørt, med flere småvann innover; like innenfor Skøyenputten ligger Solberglivann og Rundtjern. Navnet Skøyenputten kommer av at gården Skøyen (Nordre Skøyen) i sin tid eide skogen innover - nesten inn til Elvåga. I bekken like nord for Skøyenputten ser vi rester etter en demning som skulle sikre vannforsyningen til Bryn Mølle.