Aftenfarger over Spålen

Solen hadde gått ned, og det hadde mørknet i skogen. Men skyene reflekterte solstrålene som skinte på dem fra nedsiden av horisonten. Landskapet fikk dermed et pastellfarget preg et lite øyeblikk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Sep 2008

Nordre Heggelivann med gammel demning

Av Tom Stensaker

Denne gamle "kistedammen" er kultur og finnes helt sør i Nordre Heggelivann. Slike gamle "kistedammer" var vanlig før i tiden nå er de fleste borte og erstattet av moderne demninger. Den best bevarte er "kistedammen" ved Store Gørja som er rehabilitert og brukes fortsatt.

22 Sep 2008

Midtre Lysedam med Hornet i bakgrunnen

Av Tom Stensaker

Flotte høstfarger ved Midtre Lysedam med den karakteristiske toppen Hornet i bakgrunnen. Midtre Lysedam er en av tre Lysedammer som ligger etter hverandre langs Gamle Heggeliveien og Nye Heggeliveien. Det er mange fine plasser langs de to øvre dammene. Den mest kjente er den som ligger ved demningen av Midtre Lysedam, her må en være tidlig ute for å få plass.

22 Sep 2008

Høst ved Gråberget

Av Tom Stensaker

Gråberget er en flott utsiktstopp som ligger mellom Skamrek og Gråberghyttene. Det går en blåmerket sti fra Gagnumsetra som følger gamle Vakerveien nordover og etter hvert langs foten av Gråberget med kort avstikker til toppen. Et av de flotteste utsiktspunktene i denne delen av Krokskogen.