På vei til Eidstugua fra Sønstebygrenda

Den gamle skogsbilveien mellom Sønstebygrenda og Eidstugua er mye koseligere å sykle enn veien nærmere Einavannet. Her ved jernbaneundergangen ved Sønstebygrenda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Jun 2008

Slåttekveld på Bøvelstad

Av Lise Henriksen

Etter dagens dugelige innsats med ljåen er det servering av rømmegrøt på vollen.

29 Jun 2008

Stille sommerkveld på Bøvelstad

Av Lise Henriksen

Siste helg i juni ble det arrangert slåttetreff på plassen Bøvelstad, som ligger på nordsiden av Støttumfjorden/Børtervann. Både plassen og det gamle kulturlandskapet restaureres, av bl.a. Bøvelstadgruppa i Østmarkas Venner, som har hatt utallige dugnadshelger her. Låven er blitt riktig fin, og den tette skogen er ryddet, så det igjen er blitt nydelig utsikt mot Børtervannet. Friluftsetaten (Skogvesenet) i Oslo har bistått. DNT Oslo og Omegn har overtatt stedet, men det gjenstår en del arbeid før huset kan tas i bruk som turistforeningshytte. Bøvelstad var opprinnelig en plass tilhørende Rausjøskogene, i privat eie til Oslo kommune kjøpte skogeiendommen i 1965. Plassen, som var nært knyttet til Rausjøgrenda, hadde fast bosetning fra begynnelsen av 1800-tallet og til etter krigen. Til Bøvelstad går det en veldig fin, blåmerket løype fra Vangen og Tonevann, og fra Rausjøgrenda. Bøvelstad ligger i kanten av Østmarka naturreservat, omgitt av vill og uberørt Østmark-natur på nær sagt alle kanter.

12 Aug 2008

Ørret fra Katnosa

Av Jan Eddy Syversen |

Da det begynte å mørkne kom også vaking og nappene i Katnosa i dag. Denne fine ørreten ble tatt på mark fra land rett utenfor Sandvikskoia.