Kringla

Her møter vi veien fra Sørkedalen, etter en lang nedoverbakke fra nord på Oppkuven. Raskeste vei til byen er via Sørkedalen, men mulighetene er også via Kikut eller rundt Store Sandungen. Kringla er drikkevannskilde, så derfor sees nok ofte vak her. Mot nord stiger Sandbekkmana opp som en markert åsrygg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Aug 2008

Veslefåtan fra Kuvelia

Av Torgeir Stenstad

Som et alternativ til en retur fra nord i marka og tilbake til byen, kan man fra Storflåtan ta veien som går nord i Kuvelia. Her er det flott utsikt mot nord, vi ser mot Vesleflåtan og Storflåtaflaket. Og når du er ved veiens høyeste punkt, har du en av markas lengste nedoverbakker til Kringla og Langlia å se frem til.

30 Jul 2008

Kjerraten i Åsa

Av Jørn-Arild Karlsen |

Det er imponerende hvordan man løste frakt av tømmer fra Åsa til Storflåtan. I denne steinkonstruksjonen stod det et vannhjul på 6,7 m i diameter og 1,7 m bredde. Det er anlagt en turvei fra Åsa til Øyangen med informasjonsplakater.

05 Aug 2008

Skogens konge helt på jordet!

Av Erik Unneberg |

Denne elgoksen trives godt på åkrene nedenfor Østernvannsvingen. Ikke så rart, for kornet modnes for hver dag. Det er populær mat for en kraftkar.