Utsikt fra Gråmagan

På en praktfull ettermiddag på Gråmagan 2. pinsedag var det behagelig å la blikket hvile utover mot Bærum og Oslo. I forgrunnen ser vi Dalbo gård med Dælivann sentralt plassert på bildet. Fornebo og litt av Oslofjorden skimtes oppe til høyre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Mai 2008

Østlig blikk fra Gråmagan

Av Erik Unneberg

Utsikten fra bygdeborgen Gråmagen på Kolsås er meget god. Dette bildet er tatt mot øst. Den maigrønne åsen til venstre er Gardlaushøgda, og ser vi godt etter, finner vi Stein gård halvveis oppe i åsen. Nede til høyre har vi litt av Dalbo gård, og en liten snik av Dælivann har klart å komme med i høyre billedkant.

27 Mai 2007

I kajakk på Mosjøen

Av Lise Henriksen |

Mosjøen er 3,5 km lang fra nord til sør, og et nydelig vann å padle på, tett omsluttet som man er av Østmarkas karakteristiske natur. Kanoer kan leies på Vangen, eller man kan trille farkostene de tre kilometrene inn fra Bysetermosen til Rausjø, og starte der. Så har man både Rausjø, Mosjøen, Luttjern og Tonevann i en herlig jafs. Bildet er tatt fra speiderhytta "Pølsebua" mot sør.

27 Mai 2007

Liljekonvall i Tonekollen

Av Lise Henriksen |

Liljekonvallblomstringen på vestsiden av Tonekollen er en makeløs opplevelse. I mai-juni står hele lia i et eneste flor, så man blir rent beruset av både duften og de storslåtte naturopplevelsene. Men husk at Tonekoll-området er fredet, så man har ikke lov til å plukke verken blomster eller andre vekster. La liljekonvallen få stå i fred, så den kan frø seg og blomstre like frodig hvert år til glede for alle som vandrer her.