Østlig blikk fra Gråmagan

Utsikten fra bygdeborgen Gråmagen på Kolsås er meget god. Dette bildet er tatt mot øst. Den maigrønne åsen til venstre er Gardlaushøgda, og ser vi godt etter, finner vi Stein gård halvveis oppe i åsen. Nede til høyre har vi litt av Dalbo gård, og en liten snik av Dælivann har klart å komme med i høyre billedkant.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2007

I kajakk på Mosjøen

Av Lise Henriksen |

Mosjøen er 3,5 km lang fra nord til sør, og et nydelig vann å padle på, tett omsluttet som man er av Østmarkas karakteristiske natur. Kanoer kan leies på Vangen, eller man kan trille farkostene de tre kilometrene inn fra Bysetermosen til Rausjø, og starte der. Så har man både Rausjø, Mosjøen, Luttjern og Tonevann i en herlig jafs. Bildet er tatt fra speiderhytta "Pølsebua" mot sør.

27 Mai 2007

Liljekonvall i Tonekollen

Av Lise Henriksen |

Liljekonvallblomstringen på vestsiden av Tonekollen er en makeløs opplevelse. I mai-juni står hele lia i et eneste flor, så man blir rent beruset av både duften og de storslåtte naturopplevelsene. Men husk at Tonekoll-området er fredet, så man har ikke lov til å plukke verken blomster eller andre vekster. La liljekonvallen få stå i fred, så den kan frø seg og blomstre like frodig hvert år til glede for alle som vandrer her.

27 Mai 2007

Mosjøen fra Tonekollen

Av Lise Henriksen

Turen opp på den 368 meter høye Tonekollen er en stor naturopplevelse. Og utsynet formidabelt. I klarvær ser man både Jonsknuten og Gaustatoppen og enda mye mer med blotte øyet. Like innunder oss bretter den langstrakte Mosjøen seg sørover, og vi øyner Vangen skistue oppe i lia til høyre for vannet. Vegetasjonen på vest- og sørsiden av Tonekollen er svært frodig, med et stort innslag av løvskog og mye blomster. Snart står hele lia i et eneste flor av duftende liljekonvall. Men plukk dem ikke - for både blomster og trær er fredet. Tonekollen ligger nemlig trygt plassert inne i Østmarka naturreservat. Turen til Tonekollen tar man gjerne fra Vangen via Tonevann. Det går et umerket tråkk helt opp, som tar av fra den blåmerkete løypa langs foten av Tonekollen (ved fredningsskiltet). I starten er dette en gammel tømmervei, og tråkket fortsetter opp til nordsiden av Tonekollen, for deretter å følge hele ryggen sørover, ned igjen til Luttjern om man vil.