Fra Vambutjerna mot Rughaug

Fortsatt flotte forhold i treningsrunden på Ringkollen som var preparert i dag. Vi ser mot Rughaug fra Vambumyrene og sola dukket opp av og til. Treningsrunden er 14,5 km og starter på Ringkollen ogh går videre til Borgersetra - Vambu - Viksetra - Høgås - Borgersetra - Ringkollen. Terrenget ligger på ca. 600 moh. hele runden og går i åpent vakkert lende over myrer og høydedrag. Løypa er meget snøsikker og normalt er det skiføre her fra slutten av november til slutten av april, ca. fem måneder. Løypa er som regel alltid preparert for klassisk/fristil og alltid i god stand takket være en flink løypebas (Svein Gulbrandsen).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Mar 2008

Borgersetermyra

Av Tom Stensaker

Flotte forhold i Treningsrunden på Ringkollen som her ved Borgersetermyra med utsyn mot Rughaug. Regnværet i går har ikke gjort noe skade over 500 meter og løypene var preparert i dag. Det var sugende føre og dårlig gli, men mye verre der det ikke var preparert. Løypebas her er Svein Gulbrandsen og hans løyper er alltid i god stand. I Sørkedalen var det ingen preparering, så vi måtte inn til Svein Gulbransens område før det ble bra forhold. Han er en gave fra oven og står på fra morgen til kveld for at skiløperne i dette området skal få maksimum ut av løypenettet.

31 Mar 2008

Nedsnødde hus langs Heggeliveien

Av Tom Stensaker

Mye snø langs Heggeliveien som her mellom Vakersetra og Heggelia der den vesle røde stua tett inntil veien drukner i snø, bare taket stikker opp på den ene siden

31 Mar 2008

Storebekkhytta

Av Tom Stensaker

Storebekkhytta ligger i krysset der løypa til Dammyra tar av fra Gråseterveien helt i bånn av bakkene. Stedet er et knutepunkt for skiløypa fra Skansebakken-Gråseterveien-Heggelia. Løypa opp til Dammyra og løypa langs Heggelielva ned til Gryta er de mest snøsikre områdene i Oslo og mildværet når sjelden inn her. Det er 6-7 km inn hit fra Skansebakken og fortsatt full vinter i dag siste dagen i mars.