Nok sne i Grenadertraseen 30. mars

Dette bildet er fra Grenadertraseen 30. mars, rett øst for Bleiksjøen. Langs kantene ved bekken ligger sneen 1,5 meter høy. Det var nullføre og nysne her tidlig på morgenen, og utover dagen ble det varmegrader og regn. Fotografen gikk på rubbede (smørefrie) ski, og det fungerte perfekt!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Mar 2008

Gamleløypa ved Store Skjelbreivann

Av Lise Henriksen

Ved "gamleløypa" på Store Skjelbreivann (mot sør). Bratt ned og tvers over Store Skjelbreivann gikk den gamle hovedløypa fra Sandbakken til Vangen; den gikk inn til venstre i bildet. Den gamle vinterveien, kalt "Plankeveien" gikk også her, men den fulgte vannene i nord -sør -retning mellom Enebakk og Christiania/Oslo. Når isen er dårlig på myra mellom de to Skjelbreivannene, hvor hovedløypa går mellom Vangen og Krokholveien, er det sikrest å følge gamleløypa.

24 Mar 2008

Snøvær på Svartoren

Av Lise Henriksen

2. påskedag opplevde vi et godt, gammeldags snøvær innover Svartoren. Dette naturskjønne, langsmale vannet på nesten 3 kilometer er en like fin opplevelse på ski, skøyter og med kano. Svartoren renner ut fra Store Skjelbreivann, og var tidligere en elv som ble demmet opp for tømmerfløtingen til saga på Fjell.

27 Mar 2008

Parti fra Panoramaløypa

Av Rune Resset

Panoramaløypa er navnet på sløyfa Åstjern-Fellessætra-Høgkorsvegen-Åstjern. Her fra et parti der løypa går over Korssæterhaugens sydlige flanke før den møter løypa fra Eina i kryss ved Kjølvegen