Gjerdingen Dam

Ved Gjerdingen Dam lå Gjerdingen skole og dette var grendeskole for Nordmarka Nord for flere tiår siden. Bygningen ligger der i dag intakt og leies ut til Nordberg Menighet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2008

Daltjuvmana

Av Tom Stensaker

Scooterløypa mellom Daltjuven og Stålmyra går over Daltjuvmana et fantastisk høydedrag mellom Daltjuven og Mantjern. Her oppe på Daltjuvens tak har vi flott utsyn nordover mot Branntjernhøgda, sørover mot Sandungen og østover mot Romeriksåsene. Turen over Daltjuvmana er en av de flotteste i Marka. Turrennet Vidarløpet gikk over her i sin tid fra Stryken til Sognsvann. Dette var i sin tid det største turrennet i verden og den gamle Vidarløptraseen var en av de flotteste turene gjennom Marka. Men i dag var det ikke mye som minnet om den gang tusenvis av skiløpere for over Daltjuvmana. Stille og rolig her oppe og altfor få går her i dag.

17 Feb 2008

Stålmyrene

Av Tom Stensaker

Stålmyrene ligger mellom Måsjøen og Stryken og området er typisk for Nordmarka øst med myrer og furumoer og ligner veldig på Krokskogen. Vi befinner oss i løypa mellom Stålmyrene og Mago, dette er en scooterløype som går fra Trehørningen til Stålmyra og den er svært sjarmerende.

17 Feb 2008

Else

Av Tom Stensaker

Denne Milslukeren traff vi på Trehørningen, hun heter Else Kolflaath og er "Milslukerdronninga" i Marka. Hun går ca 300-400 mil på ski i marka hver vinter og sykler nesten 1000 mil når hun ikke går på ski. Vi treffer henne titt og ofte og hun elsker å gå fra Skansebakken-Ringkollen-Skansebakken i helgene. Men hun liker også å gå fra Skar-Kikut-Katnosa og tilbake.