Januaridyll ved Langebru

Den Bergenske Kongevei går forbi Langebru, der hestene på jordet koste seg i det fine været i dag. De brydde seg imidlertid lite om at solen og gjerdet laget fine sebrastriper i sneen. Bygningene på bildet ble oppført på 1800-tallet, og har de siste årene vært brukt som bønne- og konferansesenter under navnet "Fredens bolig". Stedet hadde imidlertid milliongjeld, og trengte en del vedlikehold. Det ble derfor solgt høsten 2007.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2008

Skøytetak på Sakromstjern

Av Erik Unneberg

Sakromstjern ligger rett ved løypen mellom Benteplassen og Frøshaug. Selv på solrike dager som i dag ligger en del av tjernet i skygge på denne tiden av året, noe man kan se av grensen der tjernet går over fra å være blankt til å være dekket med et skarelag som var fint å skøyte på.

22 Jan 2008

Øvre Finnerudseter

Av Tom Stensaker

Den øverste setra på Finnerudvollen er fremdeles i privat eie av gården som i sin tid setret her. Her ligger det gamle seterhuset og en forholdsvis ny løe. Stedet leies ut til "Villmarkens sønn" Gjermund Andersen som er leder i Norges Naturvernforbund og som jobbet mye for at dette området ble Naturreservat.

22 Jan 2008

Nedre Finnerudseter

Av Tom Stensaker

Finnerudseter var seter for flere Ringeriksgårder og er Krokskogseter akkurat på grensen til Nordmarka. Nedre Finnerudseter eies av Løvenskiold og her står det gamle seterhuset intakt, men alle uthusene er falt ned.