Folksomt på tunet til Sæteren gård

Sæteren gård i Bærumsmarka var et populært turmål i dag, med mange aktiviteter for barna

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2006

Tørst hest på Sæteren

Av Erik Unneberg

Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerte aktiviteter for barn på Sæteren gård i dag, blant annet kjøring med hest og vogn. Det ble en del runder på hesten, som drakk bøttevis med vann i løpet av formiddagen.

10 Sep 2006

Søylen på Gleinåsen

Av Nina Didriksen |

På Gleinåsen på Hurumlandet står en granittsøyle med inskripsjonen D E G 1876. Den ble satt opp i forbindelse med Den Europeiske Gradmålingen, som betyr "bestemmelse av en meridian- eller parallellbues lengde i lengdemål (meter) og gradmål. Av disse bestemmelser i forening kan jordens størrelse, jorddimensjoner og jordens form utredes." Trigpunktet på Gleinåsen var et av 49 norske trigpunkter som inngikk i den norske delen av den europeiske gradmålingen. Søylen var post 2 i kjentmannsheftet for 2006-08. Ved siden av står en høy og sliten stake med trigpunktet i toppen.

10 Sep 2006

Eksotisk

Av Nina Didriksen

Svelvik og Svelvikstrømmen er verdt et besøk etter plukking av post 1 og 2. Her er en gammel fiskeskøyte på vei nordover. Skal en over til selve Svelvik må en ta ferge, dét er en sjelden foreteelse på kjentmannstur!