Tørst hest på Sæteren

Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerte aktiviteter for barn på Sæteren gård i dag, blant annet kjøring med hest og vogn. Det ble en del runder på hesten, som drakk bøttevis med vann i løpet av formiddagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2006

Søylen på Gleinåsen

Av Nina Didriksen |

På Gleinåsen på Hurumlandet står en granittsøyle med inskripsjonen D E G 1876. Den ble satt opp i forbindelse med Den Europeiske Gradmålingen, som betyr "bestemmelse av en meridian- eller parallellbues lengde i lengdemål (meter) og gradmål. Av disse bestemmelser i forening kan jordens størrelse, jorddimensjoner og jordens form utredes." Trigpunktet på Gleinåsen var et av 49 norske trigpunkter som inngikk i den norske delen av den europeiske gradmålingen. Søylen var post 2 i kjentmannsheftet for 2006-08. Ved siden av står en høy og sliten stake med trigpunktet i toppen.

10 Sep 2006

Eksotisk

Av Nina Didriksen

Svelvik og Svelvikstrømmen er verdt et besøk etter plukking av post 1 og 2. Her er en gammel fiskeskøyte på vei nordover. Skal en over til selve Svelvik må en ta ferge, dét er en sjelden foreteelse på kjentmannstur!

10 Sep 2006

Langtvekkistan

Av Nina Didriksen |

Lengst i sørvest i kjentmannsheftet ligger Hurumlandet, med to poster. Her fra post 1, en stor gravrøys på Knivsfjellet. Røysa vitner om at det var et menneske av høy rang som var gravlagt. Den er senere besøkt av gravrøvere, og i disse dager kommer postjegerne.