Liertoppen

Her fra brua over E18 ser vi Kjekstadmarka på venstre side og Vestmarka på høyre. Fra kjøpesenteret til venstre kan man altså starte sine turer i flere retninger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Jul 2006

Skriverbergets eldste inskripsjon

Av Erik Unneberg |

Skriverberget i Bærumsmarka er et kulturminne som er interessant å besøke. Berget er lett å risse i, og det har folk gjort i over 200 år. Den eldste inskripsjonen er "HMS 1786" og er forsynt med mineraltegnet for jern på oversiden. Hvis du lager en signatur denne sommeren (2006), vil den i år 2226 være like gammel som den eldste inskripsjonen er nå

13 Jul 2006

Sommerdag ved Øverland

Av Erik Unneberg

Øverland er en populær innfallsport til Bærumsmarka hele året. De nærmeste turmålene er først og fremst Muren, Nygård og Sæteren. Denne sommerettermiddagen viste kulturlandskapet seg her fra sin beste side med frodig vegetasjon langs Gamle Ringeriksvei som skimtes midt i bildet. Bakenfor ligger Grinijordene som vinterstid er fylt opp med ivrige skiløpere.

13 Jul 2006

Berget med signaturer siden 1700-tallet

Av Erik Unneberg |

Som et nakent skjær over skogbunnen ligger Skriverberget, dette kulturminnet som folk har risset inskripsjoner i siden 1786. Den eldste er "HMS 1786". Hvis du kommer til det stedet der bildet er tatt, kan du lete til høyre på berget, like ved det blåmerkede treet, så finner du den nok!