Novemberfrost på setervollen til Kneikasetra

Kneikasetra var tidligere en markaplass, men senere seter for gården Dæli. Setervollen en ganske stor, men størrelsen på grantrærne som vokser på vollen forteller at det var mange år siden det var seterdrift her. I "Streiftog på Krokskogen" (Graff, 2005) fortelles det at før det var seterdrift her, var det litt av en storgård her. I vid omkrets, langt innover i skogen på alle kanter kan en se at her har det vært store dyrkede arealer med fine jorder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Nov 2005

Solnedgangen i november sett fra Vettakollen

Av Erik Unneberg

Dagens aller siste minutter med solstråler kunne følges på toppen av Vettakollen i ettermiddag. I syd ligger byen i kveldsskumring, mens himmelen har inntatt et fargespekter fra blå til oransje.

18 Nov 2005

Holmenkollen rett etter solnedgang sett fra Vettakollen

Av Erik Unneberg

Fem minutter etter at solen forsvant over åskammen var det fremdeles litt sikt bort til Holmenkollen fra toppen av Vettakollen. Ovarrennet på hoppbakken tegnet seg markant mot den røde horisonten denne novemberettermiddagen. Få minutter senere var det mørkt.

17 Nov 2005

Løypeskilt på Varingskollen

Av Torkel Kristoffersen

Dette løypeskiltet står like ved toppen av Varingskollen. Et uvanlig skilt som må ha hengt lenge på treet hvis man skal dømme etter hvordan treet har vokst ut over skiltet. Kan det ha hengt der siden 1960-tallet?