Solnedgangen i november sett fra Vettakollen

Dagens aller siste minutter med solstråler kunne følges på toppen av Vettakollen i ettermiddag. I syd ligger byen i kveldsskumring, mens himmelen har inntatt et fargespekter fra blå til oransje.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Nov 2005

Holmenkollen rett etter solnedgang sett fra Vettakollen

Av Erik Unneberg

Fem minutter etter at solen forsvant over åskammen var det fremdeles litt sikt bort til Holmenkollen fra toppen av Vettakollen. Ovarrennet på hoppbakken tegnet seg markant mot den røde horisonten denne novemberettermiddagen. Få minutter senere var det mørkt.

17 Nov 2005

Løypeskilt på Varingskollen

Av Torkel Kristoffersen

Dette løypeskiltet står like ved toppen av Varingskollen. Et uvanlig skilt som må ha hengt lenge på treet hvis man skal dømme etter hvordan treet har vokst ut over skiltet. Kan det ha hengt der siden 1960-tallet?

04 Nov 2005

Gammal tømmerhøggerkoie

Av Amund Rasten

I et av Oslomarkas mer hemmelighetsfulle områder ligger denne gamle tømmerhøggerkoia og vitner om gamle drifter på skauen. Alderen på koia er ukjent, men at den er gammel hersker ingen tvil om. Her har nok mange karer overnatta etter harde dager på skauen. Slike koier fikk ofte veldig betydningfulle navn, og vi har hørt om koier med navn som "frysihæl" o.l. Det er ikke tvil om disse koiene holdt en annen standard enn hva arbeidstilsynet tillater i dag!