Østmarka dugnadsgjengen ØX i sving året rundt , #6 av 6

Typisk innsats i dugnadsgjengen Foreningen ØX. 3 mann jobber mens resten roper gode råd (internt kalt "støttepasninger"). Her ses også et glimt av "Fjell og Vidde"s utsendte Julie Maske, som samler bilder og inntrykk til høstnummeret. ØX-karene har et veddemål om det. "Vi jobber, og vi smiler til de fleste fotografer og journalister, men det kommer bare bilde av Stakan i bladet".

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2005

Østmarka dugnadsgjengen ØX i sving året rundt , #5 av 6

Av Kjell Staxrud

Planen var å trekke nyflåten opp på gamleflåten for å heise den andre enden opp langs svaberget. Skiforeningens Oddvin Lund, som er dykkerentusiast, var tilkalt for å finne ankerkjettingen. Han prøvde først med en grensag med krok, men oppnådde bare å sette den fast. Dermed jumpet han uti vannet og dukket de to meterne ned til gjørmebunnen. Til 17 hutrende dugnadskarers beundrende tilrop kom han opp med kjettingen.

09 Jun 2005

Østmarka dugnadsgjengen ØX i sving året rundt, #4 av 6

Av Kjell Staxrud |

Foreningen ØX har fått låne robåt av Oslo "Skogvesen" for å ro materialer og redskap 1,5 km innover. Svartoren er et fantastisk padlevann (især for familier med nyinnkjøpt kano). Lett adkomst fra bilvei og et idyllisk, smalt vann, hele 2 km langt, med flere fine landingsplasser og godt fiske.

27 Mai 2005

Østmarka dugnadsgjengen ØX i sving året rundt , #3 av 6

Av Kjell Staxrud

Mai 2005. Tre mann fra Foreningen ØX inspiserer den nye flåten og finner at den ikke bærer godt nok. Her må det dyttes isopor inn under, men hvordan i all verden skal vi klare det?