Varmestua på Kleivstua tar form

Det er nettopp lagt hulldekke, og litt asfalt utenfor. Jeg synes bygget ligger litt lavt i terrenget i forhold til hvor mye vann det tidvis er i myra, men tiltak er gjort. Men det haster å få det under tak før snøen kommer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Nov 2021

Folkevandring til Kongens utsikt

Av Morten Synstelien

Selv med litt surt vær er det mange som går til Kongens utsikt. Gjerne iført vanlige klær og hvite joggesko. Nå er er det hugget også, så skiløypa føles ikke så bratt lenger, men siden det her er sydvendt, forsvinner snøen tidlig pga. sola. Gyrihaugen helt i høyrekanten av bildet. Bildet er tatt fra veien opp på Åboråsen.

13 Nov 2021

Folksomt på Taubanehytta

Av Odd Stiansen

Inspirasjon fra sosiale medier gjorde at fotografen i dag besøkte et sted som bare ligger tre kilometer fra Sørkedalen skole, men som han ikke ante eksisterte: Taubanehytta. Antall to- og firbente på dette spesielle stedet viste at det var flere som følger Turvenninner på Insta eller Facebook. Historien bak taubanen er ikke mulig å finne i digitale kilder, men Trygve Christensen forteller i sin bok "Sørkedalsvassdraget og Sørkedalen" at "For å få frem store mengder ved under krigen, ble det under ledelse av ingeniør Inge Øen hos Løvenskiold bygd en taubane ned lia til det som feilaktig kalles Trofoss klopp i dag, egentlig Seterkastet, ved enden av veien som går inn fra Pipenhus".

13 Nov 2021

Taubanehytta fra syd

Av Odd Stiansen

Her ser vi Taubanehytta fra syd. Omtale i sosiale medier av ruta fra Pipenhus via Taubanehytta til Elveli gjorde at det var flere turfølger som inntok matpakke på hyttas terrasse denne novemberlørdagen.