Hengebro i Indiana Jones-stil

Det er ikke så mange hengebroer i Oslomarka, og dette er en som fotografen inntil nylig ikke hadde hørt noe om. Den fører over Langlielva ved enden av veien som går inn fra Pipenhus. På den andre siden finner man noe som med en viss velvilje kan kalles en sti, og som fører Taubanehytta. Derfra kan man følge en helt grei sti videre til traktorveien som fører ned til Elveli, og som er preparert som skiløype vinterstid. Broen tilfredsstiller nok ikke dagens HMS-krav, gangbanen kan være glatt og heller litt sideveis, så et hvert forsøk på å følge i fotografens fotspor må skje på eget ansvar.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Nov 2021

Kraftledningen Ringerike - Smestad: Hundre monstre som står for fall

Av Odd Stiansen

En synd de fleste fotografer gjør er å ikke fotografere det som i øyeblikket er dagligdags, men som en dag vil være historie. Nyhetsoppslagene om at Statnett har startet rivingen av kraftledningen som går fra Ringerike over Krokskogen til Sørkedalen og videre til Smestad, gjorde at fotografen stoppet opp like nedenfor Sørkedalen landhandel for å si farvel til denne masten som snart er historie. Linjen ble satt i drift i 1928, og det manglet dermed bare noen få år på at den kunne feiere 100-årsjubileum. En mast like ved Wyllerløypa vil bli bevart som kulturminne.

08 Nov 2021

Vinterstille i Båtstø

Av Nina Didriksen

Det var ingen båttrafikk eller annet liv å se i Båtstø denne mandagsformiddagen i november. Denne grenda ligger på østsiden av Hurumlandet, mellom Åros og Nærsnes. Det er flere slike små samfunn langs Oslofjorden, og vi fikk assosiasjoner til blant annet Kjøvangen (nord for Son), som vi kjenner godt.

08 Nov 2021

Kystpreget pynt i Båtstø

Av Nina Didriksen

På kaia i Båtstø har noen hengt opp gjenstander som avspeiler nærheten til kysten. Båtstø kalles også Høvik. Navnet finnes flere steder i landet, og båtstø betyr en opplagringsplass for båter. Vi gikk kyststien fra Åros til Elnestangen og overnattet på den nye DNT-hytta der.