Spennende sti langs Klantefjellet

Blåstien mellom Stubdal og Huken passerer vestsiden av Klantefjellet. Her er det steinete, og det ser oppbygget ut. Dette kalles Turistskaret, men historien bak kjenner vi ikke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Okt 2021

Holtnesdalen: eika i restene av solnedgangen

Av Odd Tore Saugerud

Solnedgangen denne kvelden var tidvis flammende rødgyllen, og vi håpet på å rekke eika med slik bakgrunn. Men det drev inn ganske mørke skyer fra syd, så vi måtte klare oss med det vi fikk på dette bildet. Vi antar at Henrik Sørensen hadde mange mer gylne opplevelser enn denne, i alle fall slapp han traktoregg og bil.

22 Okt 2021

Holtnesdalen: bergvegg i sen aftensol

Av Odd Tore Saugerud

Stien merket med hvit mann på rød bakgrunn går et stykke langs denne stuprekken, som flere steder viser hvordan berget har blitt bearbeidet og glattskurt av isbreens ferd ned dalen. Her er solen i ferd med å gå bak åsryggen på motsatt side av dalen, og blandingen av gyllent sollys og himmellys fra blå himmel skaper det ganske spesielle fargestikket som særlig er synlig på den nedre delen av trærne. Slik var det der, ingen triks i Photoshop her! Rett etter dette kom stien med hvit mann sammen med stien på midtryggen i dalen igjen.

22 Okt 2021

Holtnesdalen: oppover på nordøstsiden av dalen

Av Odd Tore Saugerud

Tilbake på stien merket med hvit mann på rød bakgrunn venter nye opplevelser, som denne ganske fredsommelige bekken. Men her blir det også utfordringer, for merkingen er dårlig enkelte steder, særlig der det er bratt leirbakke med svinger og hufs. Her er det ingen trapper eller støttetau. På Skiforeningens kart eller kartet på ut.no er stien tegnet inn, og det er mulig å følge den eller finne den igjen på ut.no med bruk av GPS-funksjonen.