Sørgekåpe på Lille Haukåsen

Lille Haukåsen var sannsynligvis målet «Den store Udsigt» på turen fra Sarabråten beskrevet i «Lomme-Reiseroute 1875». Der var det trigonometrisk punkt og muligens også et branntårn før tårnet på Store Haukåsen ble bygd. Den nøyaktige plasseringen av disse er ikke klar, og området er overgrodd med mose og lyng. En middels stor stein med regelmessig form ligger litt unaturlig plassert på en liten bergrygg, og kunne være et hint. Den var erobret av denne sørgekåpen, som brukte den som solingsplass for sine turer i høyden med innlagt kunstflyging sammen med en annen sørgekåpe. Den ble til slutt lei av at jeg forstyrret den, og gikk over til å sette seg på hodet mitt, inntil jeg trakk meg vekk. Jeg fant en solid jernbolt i fjellet, muligens et feste for et stag til et tårn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Apr 2021

Badesesongen i gang ved Steinsbystranda

Av Morten Synstelien |

Det er flere dager siden isen gikk, og med meldt væromslag, passet det med et forfriskende bad etter dagens tur. Coronavennelig også, for det ingen andre på stranda, til tross for sol og 15 grader på land.

17 Apr 2021

Vårtegn på Midtstuen

Av Nina Didriksen |

Først kom svarttrosten, så var det hestehov, og i dag lyste disse hvitveisene opp i veikanten ved Midtstuen utfartsparkering.

15 Apr 2021

Holmenbukta nord for Sylling

Av Morten Synstelien

Litt trekk i dag og ti grader i dag. God plass for den som ville ta seg et bad, men sikkert ikke mye over null grader i det klare, fine vannet. Denne stranda har oppnavnet «iskulpen», og det er om sommeren. Flott å se Krokskogens rygg herfra, og E16 som slynger seg oppover. Veldig uvant og ikke helt lett å identifisere toppene du ser på ryggen, når du er så langt nede i terrenget som her.