Påskeforhold i Toresplassløypa

I ettermiddag var det fem grader og sol ved Høymyr, men de nypreparerte løypene nordover holdt seg fint. Stort sett var de faste og fine, men der solen hadde stått på hele dagen, var det bløtere. Både klistersmurte ski og felleski fungerte bra i dag. Bildet er tatt øst for Tapatjern.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Mar 2021

Vinteren viser fortsatt tenner

Av Odd Tore Saugerud

Fortsatt åpent vann kombinert med streng kulde og minkende vannføring gir gode betingelser for vekst av istapper. De fleste fantes på kanter på undersiden av isflak, og var vanskelig tilgjengelige for fotografering. Disse et stykke ovenfor «Kavlebrua», var enklest tilgjengelige, og også de største.

08 Mar 2021

Kronglete vei til Kjaglienga

Av Odd Tore Saugerud

Veien til Kjaglienga er også blåsti og gammel rødmerket skiløype. Dette bildet viser den siste bakken opp til husene, men er typisk for veien fra «Kavlebrua», som ikke er noen kavlebru, se bilde nr. 17671, og til plassen: store og små vindfall tvers over veien, stedvis slik at man ikke kommer frem på veien hverken til fots eller på ski, men må ned i elveskråningen. Det er nok ikke gjort på én dag å gjøre veien skikkelig farbar igjen.