Flotte forhold over Engelstadvangen i Romeriksåsene

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Mar 2021

Vinteren viser fortsatt tenner

Av Odd Tore Saugerud

Fortsatt åpent vann kombinert med streng kulde og minkende vannføring gir gode betingelser for vekst av istapper. De fleste fantes på kanter på undersiden av isflak, og var vanskelig tilgjengelige for fotografering. Disse et stykke ovenfor «Kavlebrua», var enklest tilgjengelige, og også de største.

08 Mar 2021

Kronglete vei til Kjaglienga

Av Odd Tore Saugerud

Veien til Kjaglienga er også blåsti og gammel rødmerket skiløype. Dette bildet viser den siste bakken opp til husene, men er typisk for veien fra «Kavlebrua», som ikke er noen kavlebru, se bilde nr. 17671, og til plassen: store og små vindfall tvers over veien, stedvis slik at man ikke kommer frem på veien hverken til fots eller på ski, men må ned i elveskråningen. Det er nok ikke gjort på én dag å gjøre veien skikkelig farbar igjen.

08 Mar 2021

Kjaglienga, den mest solrike plassen i Kjaglidalen

Av Odd Tore Saugerud

Kjaglienga ligger åpent og ganske høyt over dalbunnen i Kjaglidalen, og her er det sol lenge etter at dalen har kommet i skyggen. Stedet ser fortsatt ut til å være ute av bruk, og de uisolerte strømledningene til husene henger ned og ligger delvis under snøen. Forhåpentligvis er strømmen dit koblet ut. Jeg sjekket det ikke.