Kronglete vei til Kjaglienga

Veien til Kjaglienga er også blåsti og gammel rødmerket skiløype. Dette bildet viser den siste bakken opp til husene, men er typisk for veien fra «Kavlebrua», som ikke er noen kavlebru, se bilde nr. 17671, og til plassen: store og små vindfall tvers over veien, stedvis slik at man ikke kommer frem på veien hverken til fots eller på ski, men må ned i elveskråningen. Det er nok ikke gjort på én dag å gjøre veien skikkelig farbar igjen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Mar 2021

Kjaglienga, den mest solrike plassen i Kjaglidalen

Av Odd Tore Saugerud

Kjaglienga ligger åpent og ganske høyt over dalbunnen i Kjaglidalen, og her er det sol lenge etter at dalen har kommet i skyggen. Stedet ser fortsatt ut til å være ute av bruk, og de uisolerte strømledningene til husene henger ned og ligger delvis under snøen. Forhåpentligvis er strømmen dit koblet ut. Jeg sjekket det ikke.

08 Mar 2021

Is- og snøbro på vadestedet ved Kjaglienga

Av Odd Tore Saugerud

Vadestedet ved Kjaglienga er vanligvis en nokså fuktig opplevelse, men i år har det vært kaldt nok vær til at det har dannet seg en sikker is- og snøbro der. Her går både blåstien og den gamle skiløypa, og det har vært bra med trafikk av folk med og uten ski. I bakgrunnen skimtes plassen Kjaglienga.

08 Mar 2021

En ny, naturlig bro over Isielva

Av Odd Tore Saugerud

Det har blitt mange falne trær på grunn av tung snø og vind også i Kjaglidalen i vinter. Her har et ganske grovt tre med dobbeltstamme falt tvers over elva. Stort nok til å ake seg over på, eller kanskje også til å balansere på. Snølaget viser at det foreløpig ikke er brukt av hverken dyr eller folk.