Hansketørk ved bålet på Geitøya

Det flotte med den norske turskøytekulturen, er bålpauser. Det blir laget varm mat, kaffe, og som her - tørket litt hansker. Det er mye overvann, men fantastisk god is. overflatevann virker smørerende på isen, som fremdeles er hard. Vi ser Utøya i bakgrunnen, og mye vær, med vind, tåke og litt sol!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Feb 2021

Overvann, flobelte og iskunnskap i praksis ved Utøya

Av Morten Synstelien |

Her er iskanten lett å se, men overvannet skjuler en is som er så råtten at isstaven sklir rett gjennom 6,5 cm tykk is. Jarle har kompetansen, og han bruker den. Dette er ikke et sted for den som ikke har meget høy kunnskap om is. Utøya til høyre og Utstanda/Neslandet på venstre side.

21 Feb 2021

Stormflo på Tyrifjorden

Av Jarle Berentzen |

Vinden har blåst overvannet bort mot Røyselandet. Det er så mye vann at du ikke får gått på skøyter, litt våte gamasjer og sko må påregnes... I bakgrunnen har vi Store Svartøya, og litt lenger bak til venstre Storøya. Det har vært en magisk dag, med meget flott is, og 1-2 cm overvann.

21 Feb 2021

Tåka henger over kanten av Krokskogen

Av Morten Synstelien |

Vi er på turskøyter, og er her ved nordøstspissen av Utøya. Mye vind, mye flott is, men også is uten hold. Sola prøver å trenge gjennom. Blir en magisk dag på isen for den som har rett utstyr og lokalkunnskap om is.