Løypedele ved Skytebanen

Skytebanen og løypekrysset ligger på hver sin side av Grindvollinna, som vi kan ane på tvers midt i bildet. Ut av bildet mot venstre går løypa til Ballangrud, mens løypa som går mot høyre, fører til Finnlaus, med flere muligheter til å fortsette derfra, bl.a. til Ballangrud og Åslund. En knapp kilometer bak fotografen ligger Skøyen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Jan 2021

Skytebanen

Av Eivind Molde

Skytebanen ligger like ved Grindvollinna, og nå er det flott skispor her. På den andre siden av vegen ser vi litt av Skøyenrunden.

31 Jan 2021

Sporene deler seg ved Skøyen

Av Eivind Molde

I bakkene ovenfor Skøyene deler sporene seg. Grindvoll ILs stormaskinspor fortsetter oppover mot venstre, mens Lunner vel sitt scooterspor dreier mot høyre. Turmulighetene er store ut fra Skøyen, der det er romslig parkeringsplass.

05 Feb 2021

Løypekjører Andreas Henriksen gjennom Bjørneledet

Av Petter Mejlænder |

Det finnes en helt spesiell løypestubb som går i skaret mellom Appelsinhaugen og Kobberhaugen – eller «Kopperhaugene», som det står på kartet. Dette skaret, eller kløften, som den rettelig bør kalles, heter Bjørneledet, og er en kronglete, men eventyrlig avstikker som få bruker. På morgenkvisten denne dagen, fredag i forrige uke, så jeg på løypekartet at den ble kjørt opp. Så da kona og jeg senere på dagen kom oss fra Frognerseteren til Kikutstua, tok vi på tilbaketuren denne vesle krokveien, som tar av til venstre fra hovedløypa mellom Bjørnsjøen og Kobberhaughytta, i bakkene mot Appelsinhaugen. Til min forbauselse var løypa kjørt opp med en av de store løypemaskinene, noe jeg aldri tidligere har opplevd der. Det er en typisk ufremkommelig scooterløype – ikke minst opp gjennom Bjørneledet. Løypekjøreren hadde nærmest motorsaget seg gjennom skogen. Opp selve skaret der isfossen veltet ned fra Kobberhaugfjellet, må han ha balansert på stien, som på en knivsegg. Trolig har han vært centimetere fra å velte ned i kløften. Og akkurat der, mens jeg sto klar til å fotografere de gule knyttnevene i isfossen, kom to av Skiforeningens scooterkjørere mot oss. Jeg stoppet dem for å slå av en prat. Til min forbauselse viste det seg å være selveste Løypekjøreren, han som hadde kjørt opp løypa ti timer tidligere. Andreas Henriksen heter han, og han smilte da jeg sa han måtte være sprø, som våget å kjøre denne ruta med en svær maskin. Nå var han ute på en enklere tur med Morten Biong Nilsen. Jeg beundrer disse folkene, som til de grader kjemper for at vi bortskjemte skiløpere skal få god tilgang til slike flotte naturopplevelser. Disse folkene er skogens helter.