Sporene deler seg ved Skøyen

I bakkene ovenfor Skøyene deler sporene seg. Grindvoll ILs stormaskinspor fortsetter oppover mot venstre, mens Lunner vel sitt scooterspor dreier mot høyre. Turmulighetene er store ut fra Skøyen, der det er romslig parkeringsplass.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Feb 2021

Løypekjører Andreas Henriksen gjennom Bjørneledet

Av Petter Mejlænder |

Det finnes en helt spesiell løypestubb som går i skaret mellom Appelsinhaugen og Kobberhaugen – eller «Kopperhaugene», som det står på kartet. Dette skaret, eller kløften, som den rettelig bør kalles, heter Bjørneledet, og er en kronglete, men eventyrlig avstikker som få bruker. På morgenkvisten denne dagen, fredag i forrige uke, så jeg på løypekartet at den ble kjørt opp. Så da kona og jeg senere på dagen kom oss fra Frognerseteren til Kikutstua, tok vi på tilbaketuren denne vesle krokveien, som tar av til venstre fra hovedløypa mellom Bjørnsjøen og Kobberhaughytta, i bakkene mot Appelsinhaugen. Til min forbauselse var løypa kjørt opp med en av de store løypemaskinene, noe jeg aldri tidligere har opplevd der. Det er en typisk ufremkommelig scooterløype – ikke minst opp gjennom Bjørneledet. Løypekjøreren hadde nærmest motorsaget seg gjennom skogen. Opp selve skaret der isfossen veltet ned fra Kobberhaugfjellet, må han ha balansert på stien, som på en knivsegg. Trolig har han vært centimetere fra å velte ned i kløften. Og akkurat der, mens jeg sto klar til å fotografere de gule knyttnevene i isfossen, kom to av Skiforeningens scooterkjørere mot oss. Jeg stoppet dem for å slå av en prat. Til min forbauselse viste det seg å være selveste Løypekjøreren, han som hadde kjørt opp løypa ti timer tidligere. Andreas Henriksen heter han, og han smilte da jeg sa han måtte være sprø, som våget å kjøre denne ruta med en svær maskin. Nå var han ute på en enklere tur med Morten Biong Nilsen. Jeg beundrer disse folkene, som til de grader kjemper for at vi bortskjemte skiløpere skal få god tilgang til slike flotte naturopplevelser. Disse folkene er skogens helter.

09 Feb 2021

Ferske spor mot Soterud

Av Erik Unneberg |

Kjempeforhold i løypa over Soterud i dag! På strekningen mellom Greinehytta og Tverrelva er den er et fint alternativ til løype 78, som går langs Lomma.

07 Feb 2021

Ut på et isflak

Av Britt Celine Oldebråten |

Det var muligheter for å stå på et stort isflak i dag på fellesturen til Turskøyter Hole og Ringerike. Dette var en tur for viderekommende. Plutselig blir 40 cm et gigantisk steg! NB! Ved den minste vind seiler slike isflak av gårde, så bare én utpå av gangen, mens de andre passer på. Oppfordringen er: skaff deg iskunnskap!