Klassisk norsk bålrast på Frognøya

Nesten «påskeforhold» - dog minus 10-13 grader og trekk fra nord. Men han som går under oppnavnet «Salatkongen» og er tydeligvis mye ute. Han passerte på spark, og skulle rundt Frognøya, som vi sitter på. Han hadde verken lue eller votter, så ekte røyseværinger er hardføre. Sola er over Finnemarka, og hele Tyrifjordens hovedbasseng har is. Vi målte 14,4 cm midt utpå der den la seg sist. Konemor er bra kledd, og pølser blir grillet. Turskøyter er et fantastisk fremkomstmiddel, selv om føret var noe trått i dag med snøen som dessverre kom på tirsdag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Feb 2021

Badeplassen på Bønsnes

Av Morten Synstelien |

Dette er en badeplass for de som liker kaldt vann, og det er faktisk to stykker som bader her hver dag. Det er laget hull i isen, og det er gjerdet inn. Google har merket stedet som Bønsnes båtutsettingsrampe. Det er god parkeringsplass til mange biler, og vi på skøyter bruker dette som en utfartsparkering, noe de med kajakk/windsurfing også gjør. Det finnes en flere bord, grill, leikeapparat og litt plen. Stedet er i mye bruk av arbeiderne fra Elstøen gartneri, som ligger like ved. Hole vannverk er den røde bygningen til høyre i bildet. Stedet er også fint å svinge nedom om du er på sykkeltur på Bønsnes. Ikke merket, men fortsett rett over veien fra Bønsnes kirke. Som bonus får du 35 ekstra høydemeter som trim!

06 Feb 2021

Holsfjorden er isfri

Av Morten Synstelien |

I serien «kvinner på randen», ref. bilde nr. 36592, kan vi på dette bildet se konemor. Litt mer trekk fra nord gjør at dampen fra den åpne delen blåser bort. Vi målte 14,4 cm tykk is like bortenfor, og isen her virket like tykk. Utøya til venstre i bildet og Neslandet til høyre. Noen lokale bruker uttrykket Ringeriksveggen om den rette fjellveggen i bakgrunnen.

06 Feb 2021

Bålrast på Gyrihaugen i solnedgang

Av Erik Unneberg

Det er fortsatt noen minutter til solnedgang, og denne gjengen koser seg med pølsegrilling på toppen av Gyrihaugen i det vakre ettermiddagslyset. Fotografen gjorde imidlertid oppholdet her ganske kort, for å komme seg til Lommedalen før det ble for mørkt.