På Frønsvollsmyrene i måneskinn

Gnistrende føre, lite annet å gjøre og nå også fullmåne trekker mange skiløpere ut i Marka på kveldene i disse dager. Her på Frønsvollsmyrene gjorde det månelyste og åpne landskapet at man gjerne kunne spare batteriene på hodelykta inntil man kom inn i skogen igjen, og markeringslysene på Tryvannstårnet gjorde at man ikke trengte noen GPS for å skjønne omtrent hvor man var.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2021

Spor over Lyberget

Av Nina Didriksen

Lyberget ligger nordøst for Bjørnholt, og må ikke forveksles med Lyberga ved Fagervann. Vel verdt en avstikker, selv om det tar mye tid å «bushe» 300 meter på nestenbærende skare. Her på toppen møttes dype elgspor og grunne menneskespor.

27 Jan 2021

Bløtkake på Lyberget

Av Nina Didriksen

Danskenes ord for bløtkake er «lagkage» og passer bra på snøformasjonen på toppen av Lyberget. Herligheten kan besøkes med en avstikker fra løypa mellom Rottungen og Myrtjern.

28 Jan 2021

Sæteren gård i skygge og -10 grader

Av Odd Tore Saugerud

Fra klatretårnet på Sæteren gård er det også bra utsikt. Her oppe var det fortsatt sol, men på gården var det skygge og -10 grader. Lenger syd badet Haga golfbane fortsatt i sol, så følger Oslofjorden og Nesoddtangen. Den lyse flekken bak bjørkegreinene viste seg å være Color Fantasy, som vel har skiftet opplagsplass.