Spor over Lyberget

Lyberget ligger nordøst for Bjørnholt, og må ikke forveksles med Lyberga ved Fagervann. Vel verdt en avstikker, selv om det tar mye tid å «bushe» 300 meter på nestenbærende skare. Her på toppen møttes dype elgspor og grunne menneskespor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2021

Bløtkake på Lyberget

Av Nina Didriksen

Danskenes ord for bløtkake er «lagkage» og passer bra på snøformasjonen på toppen av Lyberget. Herligheten kan besøkes med en avstikker fra løypa mellom Rottungen og Myrtjern.

28 Jan 2021

Sæteren gård i skygge og -10 grader

Av Odd Tore Saugerud

Fra klatretårnet på Sæteren gård er det også bra utsikt. Her oppe var det fortsatt sol, men på gården var det skygge og -10 grader. Lenger syd badet Haga golfbane fortsatt i sol, så følger Oslofjorden og Nesoddtangen. Den lyse flekken bak bjørkegreinene viste seg å være Color Fantasy, som vel har skiftet opplagsplass.

28 Jan 2021

En tilfrosset foss i Sæterbekken

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den best kjente fossen i Sæterbekken, hvor blåstien går helt inntil. Denne dagen var den helt tilfrosset, og ganske stille. Den lange fossen i flere etasjer nedenfor gikk delvis åpen, og ga mye lyd fra seg. På bilde nr. 35592 kan du se hvordan det så ut her 1. november 2020.