Gode skiforhold fra Lommedalen

"Helårsløypa" mellom By og Tverrelva er i god stand selv etter mildvær i store deler av Marka. Her er det fortsatt tørrvoksføre! Men skulle man lenger innover i dag, krevdes det klister som underlagssmøring. I høyden har solen fått tak og gjort sporene litt isete. Bildet er tatt like ved Myrehytta, som ligger mellom Tverrelva og Monsebråtan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Nov 2004

Pastell-landskap

Av Tor-Arne Melbye

Denne søndagsturen startet som mørk og grå i lavlandet på vei til Løvlia. I høyden skinte solen fra en knall blå og skyfri himmel. Brytningen mellom tåke og sol hvisker ut alle kontraster og viser meg et pastell-landskap som er helt utrolig! Også er det bare å lange ut mot bollene til Rita og Vidar Bakken på Løvlia. Dagen kan bare ikke bli bedre… Bildet er tatt i løypekrysset i nordenden av Ringsmyrene.

28 Mar 2004

For hundre år siden ville Bårsrudtjern vært brøytet på grunn av isskjæring

Av Bent Flyen

Bårsrudtjern var det største naturlige vann i Røyken hvor en kunne skjære is. Oppstarten var i 1852 og en sluttet når kjøleskapet ble populært i 1960-årene. Nederst ved dammen på andre siden av vannet lå Damstua, hvor Johan Damstua slipte issager mens kona serverte kaffe til isarbeiderne og iskjørere.

28 Mar 2004

Bårsrud gård var senteret for iseksporten i Røyken

Av Bent Flyen

Johan Bårsrud ble en av Røykens rikseste menn, han hadde eiendomsrett til skjære i på halve Bårsrudtjern.