Sauebingen – Porten til Skjerveknatten

Sauebingen fungerer som snuplass langs sideveien til Skardbrennvegen når det er for lite snø til å kjøre videre mot Skjerveknatten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2021

Tifots-igloen er ferdig bygget

Av Morten Synstelien

To mann bygde igloen på tre timer, men det blir litt etterarbeid, samt å pakke litt rundt, så når snøen atter faller, blir den et vakkert syn! Brukte pulken til å frakte ut snøen, da gulvet kan senkes mye etter at du har bygget. Da blir det bra takhøyde. Tremannsteltet på bildet sier litt om dimensjonen. Den kramme snøen blir nesten til is, og gjør at igloen trolig står ut sesongen. Blir nok overnatting i den. For øvrig er vi midt utpå et hugstfelt, se spennet på trærne i bakgrunnen.

23 Jan 2021

Åpent vann ved Småøyene

Av Morten Synstelien |

Uværet Frank hadde mye vind, og små skjær lager turbulens, samt at det blir slukhull her. Vi holdt oss på god avstand. Området er merket som usikkert på iskart.no.

23 Jan 2021

God avstand er viktig når vi går opp fjorden på ny

Av Morten Synstelien |

Uværet Frank har gjort Steinsfjordens is blank. Vi holder god avstand, selv om den er 10-14 cm tykk. Hard vind lager vindbrønner, og mye regn slukhull. Om noen plumper, er det greit at det bare er én. Krokskogens rygg er hvit på toppen.