Helt på (is)kanten

Du skal vite hva du gjør når du beveger deg på isen nær åpent vann. Bildet er tatt på Tyrifjordens nordvestre arm, Nordfjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Jan 2021

Mye arbeid med få bort knekte trær fra løypa

Av Tor Strand |

Terje Martinsen og Erling Jellum i sving på Benkemyra-området. I dag var det dugnad i turløypa.

09 Jan 2021

Dugnad i turløypa

Av Tor Strand |

Hele elleve mann møtte opp i skianlegget for å være med på dugnad. Vi delte oss inn i to grupper hvor den ene gruppa begynte fra skianlegget og den andre fra Vika, og jobbet seg oppover til enden av bilvegen nedenfor Jøndalsvangen. Også hele Storbråtarunden (Fenstadrunden) ble ryddet for knekte trær, men her var det nok snø. Det var ikke mye snø å ta av, men siste periode av kulde hadde ført til at alle myrhull og små bekker hadde frosset, så vi fikk laget en stripe der dette var nødvending. Det er nok en fordel å gå ut fra Vika, men også muligheter fra anlegget. Siste snødrysset har hjulpet godt. Det er ikke satt spor fra skianlegget og Vika før bilvegen. Da er det mulighet å teste/gå hele Storbråtarunden (Fenstadrunden) på 27 km og en avstikker til Ihlangsvangen ved Utsjøen. Ved Utsjøen er veien brøytet for tømmerdrift fram til Djupdalen, men her kan trygt isen benyttes istedenfor. Bildet er tatt under felles bespisning. Det ble røkt tyripølse, da tyriveden ikke tok fyr. Den har ikke tålt all nedbøren i det siste.

10 Jan 2021

Magisk solnedgang over Nordfjorden

Av Morten Synstelien |

Idet sola gikk ned, ble lyset vakkert magisk. Bildet er tatt ytterst på Averøya. Det har lagt seg is i Nordfjorden langs land, så vi gikk på turskøyter helt til spissen!