Steinsfjorden fryser til på uvant vis

Det er kaldt, men høy vannføring, vind og tåke/skyer gjør at Steinsfjorden legger seg veldig ujevnt nå. Meget skumle isforhold, og snø oppå hindrer isveksten. Men snøen gjør det i det minste lett å se hvor det er is. Bildet er tatt fra Kromprinsens utsikt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Jan 2021

To ble til fire i kulda på Væleren

Av Morten Synstelien |

Det er vel første gang vi er flere ved slutt enn ved start. Minus 15 grader, litt trekk og fartsvind gjør det til en utfordring i å kle seg rett for skøytetur. Bildet er tatt mot nord, og sola som vi hadde, har krøpet bortover. Klokka er 15.19, og det begynner å bli mørkt. Men Bjørn og Espen rakk siste del av dagen, og ble belønnet for det.

06 Jan 2021

En enslig turskøyteløper kommer elegant mot oss på Væleren

Av Morten Synstelien |

Jarle har vært aktiv skøyteløper, og går som ei gaselle, spesielt i venstresvinger, men også upåklagelig rett frem. Han fikk muligheten til en kald og meget lærerik dag på Væleren. Husk nødvendig utstyr og kompetanse om du beveger deg ut på isen.

06 Jan 2021

Opplæring i lesing av is under meget krevende forhold

Av Morten Synstelien |

På Væleren er det et salig kaos av islinjer, blandet med høy vannføring og ei sjelden stor råk. Morten peker ut hvor linjene går, og hvor isen er farbar for de som har riktig utstyr og kompetanse.