All grunn til å stoppe for å ta et bilde på Appelsinhaugene

Ved løypekrysset på Appelsinhaugene var det mange som stoppet opp for å ta et bilde og kanskje en appelsin denne flotte januarsøndagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Jan 2021

Folksomt på Knausen

Av Odd Tore Saugerud

Vi har besøkt Knausen flere ganger de siste årene uten at vi har møtt folk, og knapt nok sett fugler. I dag var mange fra venneforeningen samlet ved bålet, og nye forsyninger av fugleføde var båret inn. Det blir nok en ny bra vinter for både folk og fugler.

03 Jan 2021

Januarsol over Skøyenputten

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det var strålende sol denne dagen, er det fortsatt tidlig januar. Selv midt på dagen har solen har vanskeligheter med å komme over tretoppene, men Skøyenputten er lang nok til å få sin porsjon. Vannet hadde et tynt, snødekket islag, men utløpet var åpen, og mosemyrene langs bekken var bløte og gjennomvåte. Solen varmet såpass at snøen drysset fra trærne.

03 Jan 2021

Tidlig januarføre i Østmarka 2021

Av Odd Tore Saugerud

Også Østmarka har fått sin porsjon av snø, så nå er det ikke grønn vinter der lenger. I lavere strøk, som her ved Katteputten, er snødekket tynt, myrene ikke frosne, men delvis dekket av vann uten og med tynt isdekke. Bekker og sig går åpne, og fordypninger er fulle av vann. Men med noen omgående veivalg er det fullt mulig å gjøre fine turer til fots, og det var ingen mangel på folk som koste seg på tur i solskinnet.