Utsikt mot Øyeren og brede bygder

Litt syd for selve toppen på Brennberget er det en åpning i skogen med utsikt mot sydøst til brede bygder med Øyeren omtrent midt i bildet. Her peker skiltet med «Opptur» nedover, siden toppen er passert på opptur, og nå går stien videre nedover til Sørskogen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Des 2020

Toppsignalet på Brennberget

Av Odd Tore Saugerud

Toppsignalet på Brennberget er et populært motiv i Markadatabasen, men treet det sto i, har til nå ikke blitt presentert i sin fulle høyde. Treet har nok vokst mye siden signalet sto i toppen av det, og under veksten har både stangen brukket og ståltrådene som holdt det på plass, løsnet fra sine fester, og/eller rustet og blitt dratt av. Nå markere det toppen på DNT-toppturen Sagtomta – Brennberget – Sørskogen – Sagtomta.

25 Des 2020

Kontroll av urtidsposten på Brennberget

Av Odd Tore Saugerud |

Brennberget var post allerede i 1978 i første generasjon av Kjentmannsmerket. Atie kontrollerer at boksen med stempelputen fortsatt er på plass.

25 Des 2020

Ut på ski før solen forsvinner

Av Erik Unneberg

Det er ikke lenge igjen av dagslyset, men også på ettermiddag første juledag strømmet et folk ut i løypa fra Høymyr. Det var solskinn hele dagen, et par minusgrader, flott prepping og god glid!