Nesten en foss

Det er bratt der bekken fra Søndre Ovann renner ut.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Des 2020

Populær løype som for tiden er folketom

Av Jørgen Fog

Løypa mellom Løvlia og Nibbitjern er normalt en svært populær løype. Nå er løypa folketom, upreparert og meget våt. Tre nye broer ble bygget i sommer. Men de gjenværende bekkene og myrdragene tærer sterkt på løypa, selv om det er god snedybde. Ved siden av Markatjenestens Vigdis Jynge (og fortografen Jørgen Fog) hadde ingen gått her på en uke. Begge løypene ble testet. Den første bakken på Møkkalitjernløypa var meget utfordrende! Forrige helg slet en femåring på bjørnetruger, en niåring og en entusiastisk mor seg gjennom løypa, frem og tilbake til en hytte ved Nibbitjern.

19 Des 2020

Skummelt i utforkjøringene

Av Jørgen Fog

Regn, mildvær og vann fra myr og bekker spiser opp løypene. Her i krysset man skal gjennom når man kommer fra Løvlia og skal til Nibbitjern, umiddelbart etter at løypa til Dammyr tar av. Her har man normalt sett god fart ned bakken og gjennom svingen. I dag måtte det utvises både forsiktighet og balansekunst for ikke å bli gjennomvåt!

19 Des 2020

Løvlia - nesten usynlig!

Av Jørgen Fog

Tåke og regn ga skituren en spesiell opplevelse denne lørdagen. Regnet ga seg utpå dagen, etter å ha laget sneen kompakt og snebroene svært usikre. Løvlia var nesten usynlig inntil man kom tett innpå. Og det sto bare ett eneste par ski utenfor!