Skummelt i utforkjøringene

Regn, mildvær og vann fra myr og bekker spiser opp løypene. Her i krysset man skal gjennom når man kommer fra Løvlia og skal til Nibbitjern, umiddelbart etter at løypa til Dammyr tar av. Her har man normalt sett god fart ned bakken og gjennom svingen. I dag måtte det utvises både forsiktighet og balansekunst for ikke å bli gjennomvåt!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Des 2020

Løvlia - nesten usynlig!

Av Jørgen Fog

Tåke og regn ga skituren en spesiell opplevelse denne lørdagen. Regnet ga seg utpå dagen, etter å ha laget sneen kompakt og snebroene svært usikre. Løvlia var nesten usynlig inntil man kom tett innpå. Og det sto bare ett eneste par ski utenfor!

19 Des 2020

Den andre kjentmannspost 40 fra 1994

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost 40 i 1994 «Ovatjønn» henger fremdeles ute - i to eksemplarer. Ifølge postbeskrivelsen skulle den henge på en bjørk, men tidligere i høst la noen ut et bilde i sosiale medier om at posten fremdeles henger ute, men på en furu. Dette mysteriet forsøkte vi å løse i dag. Først gikk vi til furuversjonen, som turmakker Jarle Karlstad nylig har besøkt. Ikke veldig langt unna fant vi bjørkeversjonen. En teori er at den ble hengt ut feil (på furua), og at flere meldte fra om at den var vanskelig å finne, slik at den så ble hengt ut på riktig sted. For beskrivelsen om at den kunne finnes ved å følge en driftsvei, stemte jo perfekt, det var slett ikke vanskelig å se posten da.

19 Des 2020

Dobbeltpostmysteriet på Romeriksåsen

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost 40 i 1994 (Ovatjønn) henger fremdeles ute - i to eksemplarer. Ifølge postbeskrivelsen skulle den henge på en bjørk, men tidligere i høst la noen ut et bilde i sosiale medier der posten henger på en furu. Dette mysteriet forsøkte vi å løse i dag. Først gikk vi til furuversjonen, som turmakker Jarle Karlstad nylig har besøkt. Etter en del trasking i regn og våt snø fant vi også bjørkeversjonen.