Den andre kjentmannspost 40 fra 1994

Kjentmannspost 40 i 1994 «Ovatjønn» henger fremdeles ute - i to eksemplarer. Ifølge postbeskrivelsen skulle den henge på en bjørk, men tidligere i høst la noen ut et bilde i sosiale medier om at posten fremdeles henger ute, men på en furu. Dette mysteriet forsøkte vi å løse i dag. Først gikk vi til furuversjonen, som turmakker Jarle Karlstad nylig har besøkt. Ikke veldig langt unna fant vi bjørkeversjonen. En teori er at den ble hengt ut feil (på furua), og at flere meldte fra om at den var vanskelig å finne, slik at den så ble hengt ut på riktig sted. For beskrivelsen om at den kunne finnes ved å følge en driftsvei, stemte jo perfekt, det var slett ikke vanskelig å se posten da.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Des 2020

Dobbeltpostmysteriet på Romeriksåsen

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost 40 i 1994 (Ovatjønn) henger fremdeles ute - i to eksemplarer. Ifølge postbeskrivelsen skulle den henge på en bjørk, men tidligere i høst la noen ut et bilde i sosiale medier der posten henger på en furu. Dette mysteriet forsøkte vi å løse i dag. Først gikk vi til furuversjonen, som turmakker Jarle Karlstad nylig har besøkt. Etter en del trasking i regn og våt snø fant vi også bjørkeversjonen.

19 Des 2020

Mange på ski på grå dag

Av Erik Unneberg

Med åtte varmegrader og grønne gressplener i lavlandet, var det vanskelig å forestille seg at det var gode skimuligheter i Marka. Men fra Høymyr på Sollihøgda, der det var fire varmegrader og yr i luften, var det brukbare forhold på Djupdalsveien frem til Auretjernsbekken. Det var også mulig å komme seg videre inn til Sørsetra, til tross for noen våte partier.

18 Des 2020

Grått og vått i by'n, full vinter i høyden

Av Lars Gulbrandsen |

Flott oppe på Bislingflaka i dag morges.