Bra forhold i høyden

Den tredje helgen i advent 2020 ble også den andre skihelgen denne sesongen. Selv om temperaturen var en tanke høyere på søndag enn på lørdag, var det fortsatt flotte forhold i høyden, som her like nedenfor Heftyevillaen på Frognerseteren. Men dersom disse skiløperne hadde tenkt seg helt ned til Holmenkollen, ville de nok etter hvert oppdage at snølaget ble tynnere jo lavere man kom.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2020

Liabakken og Sherpatrappen

Av Odd Tore Saugerud

Fra Liastua var det ganske greit å følge Sherpatrappen opp Liabratta nå når bakken var snødekket. Fra myra og putten i dumpa går den opp overgangen til den tar av mot venstre inn mellom trærne. Der slynger den seg videre oppover, og er bare delvis synlig til den kommer ut igjen i unnarennet der to personer står. Så går den i venstre skogkant og kommer ut igjen der fundamentrestene for stillaset starter, og følger deretter disse til topps. Da vi gikk oppover tre timer tidligere, var det stor trafikk der, de fleste gikk, noen løp, den sprekeste tok to turer opp på den tiden vi brukte opp.

12 Des 2020

Bekk og glatt i Kongedalen

Av Odd Tore Saugerud

Under denne dagens føreforhold ble turen ned Kongedalen ingen stor opplevelse. Det rant bekk ned hele veien, og all toppmasse var vasket vekk, slik at det bare var en blanding av stein i forskjellige størrelser igjen i veien. De små var løse, de store var sleipe.

12 Des 2020

Øvre Klokketårn

Av Odd Tore Saugerud |

Det var flere som hadde tatt turen bort til klokketårnet før oss. Nå var det vanskelig å varsle at noen skulle nedover, for man måtte ha med hammer eller lignende selv for å lage lyd, da pendelen mangler.