Hytta på Nedre Steinlausseter i vinterdrakt

Seterhusene på Nedre Steinlausseter finnes ikke lenger, men denne hytta står visstnok på grunnmuren. Litt grått her i dag, en kontrast til høstskruden på bilde nr. 20391. Her ved hytta sto kjentmannsposten i perioden 1990-1992.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2020

Ikke lett å finne setra

Av Nina Didriksen

Fotografen måtte lete litt rundt for å finne Nedre Steinlausseter vest for Djupdalsløypa. Seterhusene er borte, men hytta ved setras grunnmur viste seg å stå bak de høye trærne litt til høyre i bildet. Dette åpne området har mye bringebærkjerr, så det kan sikkert være fint å returnere til sommeren. Vertinnen på Sollihøgda Tursenter fortalte (da jeg spiste lunsj der etter skituren) at hennes hester alltid har likt seg godt ved «Steinlausa» når de har gått på skauen om sommeren.

11 Des 2020

Lønnsom avstikker fra Djupdalsløypa

Av Nina Didriksen

Det var helt ok forhold i løypa som følger Djupdalsveien. Fotografen tok av fra skiløypa og gikk til Nedre Steinlausseter, som ligger et par hundre meters vei innover, vest for løypa. Det var nok snø til at det var greit å bruke ski.

11 Des 2020

I snøvær gjennom Djupdalen

Av Erik Unneberg

Temperaturen lå så vidt under nulli Sollihøgda-området, og nedbøren kom som snø, selv nede i Djupdalen, som ligger snaut 300 moh. Fotografen hadde satset på zeroski i ettermiddag. De fungerte bra, bortsett i de tørreste partiene, der det ble tendenser til is i rubben.