Glatte spor

Det var litt mildere i dag enn tidligere i uken. Ved Vestmarksetra var det to plussgrader, mens temperaturen lå rundt null på Mikkelsbonn og Grønland. Det gjorde at sporene på Grønlandsveien ble glatte, og det måtte klister eller smørefrie ski til for å få feste. For enkelte var alternativet å stake opp alle bakkene, slik karen på bildet gjorde, eller ta frem skøyteskiene. Fotografen gjorde det. Fortsatt holder føret på Grønlandsveien seg, selv om det begynner å bli litt isete den første kilometeren opp fra parkeringsplassen på Franskleiv.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Des 2020

Tåke på Bislingen

Av Lars Gulbrandsen |

05 Des 2020

Hamskifte på Skjennungstua

Av Odd Stiansen

Den første lørdagen i desember ble også dagen for den første skituren for mange. Men ikke alle hadde ryddet vekk sykkelen og turskoene, så Skjennungstua hadde både skiløpere, syklister og fotgjengere som gjester. De ulike fargene på ulike deler av bygningsmassen viser at det ikke bare er naturen som er i ferd med å endre seg mot slutten av året.

05 Des 2020

Bålkos i blåtimen ved Trollvann

Av Odd Tore Saugerud

Terrenget på østsiden av Grefsenåsen er bratt med flere stup, og stiene er mange. Dette er knapt nok orienteringsterreng, så til og med orienteringskartet er ganske summarisk og detaljfattig. Det var derfor godt inn i blåtimen da vi kom til nordenden av Trollvann. Her var det fortsatt folk på ferde. Noen løp, noen gikk, noen bare satt og noen hadde laget bål og hadde et lite varmt måltid. På Grefsenkollen hadde tåka blitt noe lettere, og skogen var ikke lenger hvit.