Interiør i Harald eneboers hytte

Hytta til Harald eneboer hadde ett rom, og var spartansk innredet. Lys, vann og varme manglet, dvs. en ovn var båret opp dit, men aldri installert. Kjøkkenet var i friluft. Det må ha vært enormt krevende å bo her vinterstid, og samtidig arbeide på Akers mekaniske verksted og dertil gå til og fra jobben. Gjesteboken viser at det nå for tiden ikke er mangel på besøkende der.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Des 2020

På vei til Harald eneboers hytte

Av Odd Tore Saugerud

Harald Grande, bedre kjent som Harald eneboer, hadde både lang og spennende vei til sin godt skjulte hytte. På slutten gikk stien dit under dette overhenget. Ganske praktisk denne dagen, da mildværet i høyden gjorde at det regnet store drypp under alle trær. Men vinterstid med avvekslende våt nedbør og streng kulde måtte dette stykket ha vært mer enn spennende med istapper og issvuller, særlig i mørke.

05 Des 2020

Tåke over Trollvann

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen var det rundt null grader og tåke over Trollvann da vi startet turen langs Grefsenkollens østside. Fra sydenden av Trollvann kunne vi ane nordenden av vannet, men fra Trollvannstua forsvant slalåmbakken i tåka allerede etter 15 høydemeter. Det viste seg senere at mot toppen var Grefsenåsen helt hvit, med tung snø på trærne.

05 Des 2020

Strøkne skuterspor

Av Jørgen Øverbye |

Sjelden får man gleden av å gå i smale skuterspor så tidlig på vinteren. Desto større glede når de i tillegg er så strøkne som her. Bildet er tatt nordvest for Trasletjern.