Ripefritt på Grønlandsveien

Det har kommet en del snø i Vestmarka, og i dag var det preparerte løyper på Grønlandsveien. Det var fint å gå på ski helt fra parkeringsplassen på Franskleiv/Vestmarksetra, der det var null grader da fotografen startet skituren. Føremeldingen advarte mot litt grus i sporet før Stovivollen, men det siste snødrysset hadde tydeligvis bedret forholdene. Det ble i alle fall ingen riper i skiene i dag. Turen gikk over Langåsen til Grønland, og deretter via Langåsen til Svartvann og Mikkelsbonn. Det var ikke preparert helt inn til Mikkelsbonn, men løypa var gått opp. Termometeret ved Mikkelsbonn viste mellom to og tre kuldegrader, og det fungerte fint med myk voks som festesmøring.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Des 2020

Pakke, pakke ...

Av Hilde Myhrvold |

Løpebas Jarle Jensen er ute og pakker løyper rundt Brovoll med scooter og matte.

03 Des 2020

Elektronisk fotoregistrering på Høymyr p-plass

Av Odd Tore Saugerud

Det har kommet opp et nytt og moderne anlegg for innkreving av bompenger/parkeringsavgift på Høymyr. Avgift NOK 50,- for 24 timer. Bildet viser oppslag, betalingsautomat og antageligvis kamera oppe i stolpen. Det er også to advarselsskilt om bompenger i veien oppover dit, men de var stort sett dekket av snø og uleselige. Betalingsautomaten var også full av is og snø, og i forsøket på å rengjøre den aktiverte jeg den. Vi hadde bilen på Sollihøgda, og skulle derfor ikke betale, men det var ikke mulig å stoppe prosessen, så nå står den vel fortsatt og sikler etter penger.

03 Des 2020

Åpne bekker og snøballføre

Av Odd Tore Saugerud |

Stien fra Rønningen til Høymyr via Holmevann krysser bekken fra myrene langs Toresplassløypa. Her var det åpent vann og dekorative, snødekte vadesteiner. Under snøen var det is, så her var forsiktighet påkrevet. Denne stien går for det meste i forholdsvis tørt lende, men det var flere gjennomslag av vann og partier hvor grunnen var merkbart bløt.