Elektronisk fotoregistrering på Høymyr p-plass

Det har kommet opp et nytt og moderne anlegg for innkreving av bompenger/parkeringsavgift på Høymyr. Avgift NOK 50,- for 24 timer. Bildet viser oppslag, betalingsautomat og antageligvis kamera oppe i stolpen. Det er også to advarselsskilt om bompenger i veien oppover dit, men de var stort sett dekket av snø og uleselige. Betalingsautomaten var også full av is og snø, og i forsøket på å rengjøre den aktiverte jeg den. Vi hadde bilen på Sollihøgda, og skulle derfor ikke betale, men det var ikke mulig å stoppe prosessen, så nå står den vel fortsatt og sikler etter penger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Des 2020

Åpne bekker og snøballføre

Av Odd Tore Saugerud |

Stien fra Rønningen til Høymyr via Holmevann krysser bekken fra myrene langs Toresplassløypa. Her var det åpent vann og dekorative, snødekte vadesteiner. Under snøen var det is, så her var forsiktighet påkrevet. Denne stien går for det meste i forholdsvis tørt lende, men det var flere gjennomslag av vann og partier hvor grunnen var merkbart bløt.

03 Des 2020

Så kom snøen

Av Odd Tore Saugerud |

Regn og sludd i lavlandet, snø i høyden. I dag var Sollihøgda og Holmevannet bra turmål. Her, i nordenden av vannet, var det ordentlig ruskevær med vindkuler som rev i løvtrærne, og tidvis kraftige snøbyger med store filler. Vannet var isdekket, men islaget så tynt at det stedvis ble overvann med de ca. fem centimeterne med snø som hadde kommet.

03 Des 2020

Liten kulp et steinkast fra allfarvei

Av Nina Didriksen |

«Posten er plassert på østsiden av den vesle kulpen i Gobekkdalen», sto det i Kjentmannsheftet i 1992. På kartet i dag står det Godbekkdalen, og på bakken lå det noen centimeter fuktig snø. Det er fint å gå inne i dette litt kronglete terrenget, så kort fra hovedtraseen Sognsvann-Ullevålseter.