Novembersol over Byflaksetra, høyt og fritt i Krokskogens vestre hjørne

På ryggen av Tømmeråsen (540 moh.) ligger denne godt bevarte setra i et attraktivt område på Krokskogen. Oslo og Omegn Turistforening oppgraderte stiene i området i 2014. Det fine høydeplatået fra Kongens utsikt til Finneflakseter og ut mot Tømmeråsen og Skarpsnoåsen i sydvest, kan nås på stier både fra Sundvollen og fra Elstangen. De som søker avstand i disse koronatider, vil med god margin få sine ønsker oppfylt her. Den våte skogbunnen, som har dominert Marka i november i år, stivner nå til etter dager med kuldegrader. Det begynner å bli frost i bakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Nov 2020

Rimete dag på danseplassen

Av Nina Didriksen |

Etter flere dager med tåke var det rimete og fint ved kjentmannsposten «Menuetten». Vi kom vandrende fra Kleivstua og Sørsetra. På vei ut fra posten assisterte vi to damer over bekken med de iskapslede steinene. Det viste seg at de er åtti år gamle (damene, altså), og dette var høstens trettiende post. Imponerende!

28 Nov 2020

Tele i myrene rundt Heikampen

Av Line Mork

Vi lengter etter snø - men rekkefølgen er viktig. Tele i bakken nå er perfekt før snøen legger seg. Dessuten er det veldig fint å kunne gå på myrene, som her like ved utsikten på Heikampen.

28 Nov 2020

Mot vinter ved Aukeåsens eneste tjern

Av Odd Tore Saugerud

På Aukeåsen er det flere myrområder, men bare ett tjern som er såpass stort at det er tegnet inn på orienteringskartet over området. Her er det, en liten myrputt omgitt av litt takrørskog. Denne grå dagen ga det et skikkelig grått og vinterlig inntrykk.