Gruven Port Arthur i Djupdalen nord for Glitre

I Romeriksåsene var det mange malmforekomster og tilsvarende mange gruver og skjerp. Gruven Port Arthur er en av dem, etter sigende med to stoller, den lengste ca. 100 meter lang. Bildet viser dagåpningen, som kanskje er fylt noe igjen i bunnen. Selv om gruven er drenert med drensrør i naturlig fall, var den vannfylt nå, og ikke særlig innbydende. Litt LED-lys ga bedre innsikt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Nov 2020

Mikado ved Skardtjern

Av Nina Didriksen

Mange store trær har gått over ende, så det er litt kronglete å ta seg frem på blåstien sørvest for Skardtjern. Men klyvingen er ganske raskt overstått.

27 Nov 2020

Morgengry på Løvlia

Av Nina Didriksen

Solrenning over horisonten og litt tåke nede i dalen til høyre. Heldige var vi som våknet til denne utsikten fredag. Løvlia var et hyggelig sted å overnatte, og vi får håpe koronasituasjonen snart bedrer seg, så flere tar seg en overnattingstur. Mye av dagens tur gikk langs Krokskog-stupet, akkurat i overgangen mellom sol og tåke.

26 Nov 2020

Gebrekkelig demning ved Nibbitjern

Av Nina Didriksen

Nibbitjern dam er preget av tidens tann, og du bør ferdes forsiktig her. I kanten til høyre for åpningen henger en stor stein halvveis ute av muren.