Rim og sol over Gampetjern

Det spørs vel om solen klarer å smelte dette rimet ved Gampetjern, så lavt på himmelen som den står i disse dager. En vakker formiddagsstund ved dette tjernet, som vi tok en avstikker til for å se på stedet for en av kjentmannspostene på 1990-tallet. Isen har lagt seg, men bærer neppe en skøyteløper ennå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Nov 2020

Novemberstemning ved Bundlitjennet

Av Thore Knudsen

Litt snø, og isen har begynt å legge seg innerst i vikene på Bundlitjennet. Tjennet ligger i Hurdal kommune og er ett av mange idylliske vann på høgda mellom Hurdal og Mjøsa. Det går ingen veg inn til tjernet, men Hurdal Turlag har merket sti dit.

23 Nov 2020

Den minste putten ved Kroktjernsberget

Av Nina Didriksen |

Kroktjernsberget (651 moh.) var verdt avstikkeren fra hovedstien sørover fra Paradiskollen. Ut fra kartet heter de nærmeste tre små tjernene Smellbakkputtene, mens Kroktjerna ligger nordøst for berget. Ved den minste og østligste putten, den på bildet, var det en kjentmannspost i perioden 1992-1994.

23 Nov 2020

Stormyra i solnedgang

Av Nina Didriksen

Solen la seg helt på kanten av Romeriksåsen i ettermiddag. Det var bare å nyte synet. Isen har begynt å legge seg på små vann og tjern her mellom 500 og 600 moh.