Mot vinter: Lille Gryta

Lille Gryta ligger ca. 40 meter høyere enn Store Gryta, og har fortsatt novembersol. Her har isen begynt å legge seg, men bærer nok ikke mer enn mindre fugler. Myrene rundt den er fortsatt meget våte, uten tele, og tilsvarende bløte. Her måtte man ta seg frem med varsomhet! Her holdt en skarv til, som tok flere runder over vannkanten og oss før den besluttet at dette nok ikke var et blivende sted lenger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Nov 2020

Mot vinter: Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud

Regnet har gitt seg, og det er kuldegrader, i alle fall om nettene. Store Gryta ligger nå i skyggen hele dagen, og burde være et lokalt kuldehull. Denne dagen var den også i vindskyggen, for det meste helt blank, med sporadiske, lokale vindkuler som slo gjennom. Ingen tendenser til isdannelse, men veien ned fra Solemskogen var delvis iset og glatt, og fuktige røtter og annet treverk hadde en tynn, grå ishinne.

21 Nov 2020

Kun kjelkespor

Av Erik Unneberg |

I morgentimene var golfbanen på Hellerud i Lommedalen dekket med snø, men der solen etter hvert fikk tak, ble det igjen grønt. På den nordligste delen av banen slipper imidlertid ikke solen så godt til, så her hadde det faktisk vært mulig for entusiastene å få prøvd skiene hele dagen. Men det var kun kjelkespor å se her.

21 Nov 2020

Mot kveld ved Lomma

Av Erik Unneberg

Idet dagen gikk mot slutten, i alle fall like før dagslyset takket for seg, lå det fortsatt snø igjen langs Lomma ved Hellerud.