Kartet viser kjentmannsposten på østsiden av stien, mens den uten tvil er på vestsiden. Det var minst åtte personer som lette i krattet på østsiden av stien i et virvar av ferske tråkk. Beskrevne spor etter bebyggelse ble funnet, men ingen Salstein. Så kom GPS-en frem, og dermed også steinen. Med riktig inntegning hadde kartet vært tilstrekkelig, og det bør det også være.
TweetVæret hittil i november har vært av det grå og våte slaget. Det så lovende ut på Franskleiv med tåke, men den lettet dessverre for det meste rett etterpå. Novemberstemning ble det likevel.
I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 fikk skogbrukerne for seg at skolebarn burde plante skog. Det skjedde i et lite område syd for løypa over Semsmåsan vest for Furuholmen. For å minnes begivenheten ble det laget en minneplate som ble festet på en stein. Men granplantene vokste fort, og steinen var ikke stor. Selv om den ble funnet verdig til o-kartet, har vi passert den drøssevis av ganger uten å se den, helt til nå når det er hogd en kile inn til den, og det er satt opp solide benker til de som besøker den.
Skulle noen være i tvil om beverne i Marka har kommet til Tverrsjøen, er vel dette et tydelig tegn på at svaret er ja.